Publicerad den

Bästa mellanmålen för löpare

Tränar du inför ett maraton, Lidingöloppet, tjejmilen eller något annat roligt lopp? Se då till att även hålla koll på kosten! Som löpare behöver du fylla på med energi regelbundet. Löpning är en energikrävande sport och för att uppnå bästa resultat på träning och tävling behöver du ge din kropp bränsle. Läs mer om vilka mellanmål som är bäst för dig som löptränar.

Knäckebröd med pålägg

Knäckebröd är ett utmärkt mellanmål före eller efter löppasset. Det är mättande, gott och nyttigt. Dessutom är det lätt att packa med sig vilket gör att du även kan äta det det under långpasset. Det går att variera knäckebrödet. Ett exempel är knapriga Wasa knäckebröd som kommer i flera olika smaker. Det finns ljusare varianter såväl som knäckebröd med råg, sesam, chia eller tranbär. Klassikern Wasa Sport är mycket bra för löpare. Det är ett grovt knäckebröd med hela 100 % fullkorn som endast innehåller tre ingredienser: fullkornsrågmjöl, salt och jäst. Det ger ett rent mellanmål som är fullt av energi, smak, fibrer och mättnad. Perfekt för dig med en aktiv livsstil! Komplettera gärna med nyttiga pålägg, exempelvis avokado, kvarg, ägg, krasse eller ost för extra energi. Du kan även bryta knäckebrödet om du vill äta det i gröt, yoghurt eller fil.

Frukt

Frukt och grönt är viktigt för alla människor, oavsett om de löptränar eller inte. Som löpare är det dock väldigt praktiskt att alltid ha med en extra frukt i väskan. En banan ger exempelvis snabbt energi före, under eller efter löppasset.